Skip to main content

Starten als zzp’er in de bouw en techniek in 7 stappen

Stap 1: schrijf je in bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Je kunt pas starten als zzp’er wanneer je officieel je bedrijf hebt ingeschreven in het Handelsregister van de KvK. Hiermee ontvang je meteen een btw-nummer. Om je vervolgens bij bijvoorbeeld Haldu in te schrijven voor een zzp-opdracht, heb je een geldig uittreksel nodig dat niet ouder is dan 3 maanden.

Stap 2: regel een geldig zakelijk bankrekeningnummer

Een zakelijke rekening voor zzp’ers is heel handig. Het zorgt voor overzicht, professionaliteit en maakt belastingzaken makkelijker. Ook kun je zo je persoonlijke en zakelijke uitgaven goed scheiden. Het staat bovendien professioneel richting opdrachtgevers als jouw bedrijfsnaam op de rekening staat.

Stap 3: regel een geldige aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als zzp’er in de bouw en techniek kun je je hiertegen verzekeren. Zo kun je ervoor kiezen om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen.

Stap 4: zorg voor een geldige ID-kaart of paspoort

Een geldige ID-kaart of paspoort dient als een officieel identificatiedocument. Opdrachtgevers willen zeker weten met wie ze zakendoen en willen de identiteit van de zzp’er verifiëren.

Stap 5: behaal certificaten die relevant zijn voor je vakgebied

Om bij Haldu als zzp’er aan de slag te kunnen dien je minimaal in het bezit te zijn van een geldig VCA certificaat. Onze opdrachtgevers waarderen het als je in het bezit bent van VOL VCA.

Stap 6: zorg voor eigen vervoer en gereedschap

Als zzp’er in de bouw en techniek dien je te beschikken over eigen vervoer en gereedschap.

Stap 7: vind je zzp-opdracht via Haldu

Als je voor alle bovenstaande punten hebt gezorgd, kun je officieel aan de slag als zzp’er in de bouw of techniek. Het is nu belangrijk dat je een betrouwbare zzp-partner vindt die jou voorziet van opdrachten. Kies daarom voor Haldu, omdat wij volledig gecertificeerd zijn en aan alle eisen voldoen.

Ik help je graag

Nick de Graaf, Teamlead Recruitment.

Word ook Haldu ZZP'er

Schrijf je nu in en dan zoeken onze recruiters een opdracht die bij je past. Wie weet begint jouw nieuwe avontuur morgen al!

Schrijf je gratis in